FOTRIC HVAC vizsgálat – hőkamera

2023-01-06

HVAC vizsgálat – hőkamera

Eredeti FOTRIC cikk: https://www.fotric.com/post/applications-hvac-inspection

A HVAC vizsgálat hőkamera segítségével: Karbantartási vizsgálatok általában összetettek és hosszadalmasak, illetve az általuk feltárt különbségek, eredmények nem azonnal nyilvánvalóak. A hőkamerák segíthetnek az ellenőrzési, vizsgálati sebesség növelésében és a karbantartási eredmény vizuális megjelenítésében.

A kihívás:

Amikor a lakosok vagy épület, ingatlan tulajdonosok HVAC jellegű problémákat tapasztalnak egy épületben, akkor sok probléma egyvelege állhat a háttérben. A HVAC vizsgáló személyzet feladata észlelni és megtalálni ezeket a problémákat, mely folyamat hosszadalmas lehet. Ezen túlmenően, még ha a technikusi brigád azonnal ki is javította az adott problémát, előfordulhat, hogy a fejlett HVAC-rendszer javítás utáni hatása nem lesz azonnal észrevehető, ami az ügyfelekben kételyre ad okot. A HVAC-karbantartó mérnököknek megfelelő eszközökre van szükségük ahhoz, hogy gyorsan felismerjék a HVAC-problémákat, és egyértelműen bemutassák munkájuk eredményét az ügyfeleknek.

A megoldás:

A hőképalkotási technológia kiválóan alkalmas mind a problémák észlelésére, mind a javítási eredmények bemutatására. Egy hőkamera, mint például a FOTRIC 340/320, könnyen érzékeli a hibás alkatrész vagy szerkezet által kiváltott hőmérsékleti anomáliát, és jelentősen felgyorsítja a vizsgálati folyamatot. Ezenkívül a kamerák az adott HVAC-rendszer javítás előtti és utáni hőviszonyáról is képet tudnak adni, ami egyértelműen jelzi a rendszer állapotváltozását.

Az eredmény:

A FOTRIC 340/320 hőkamerával felszerelt HVAC karbantartó mérnökök hatékonyan azonosítják az olyan hibákat, mint a szivárgó légcsatorna, a padlófűtés hideg részei, a kondenzátor tekercs eltömődése, a légkezelő meghibásodása, a rossz csatlakozás és a kiégett biztosítékok az elektromos rendszerben. Továbbá a HVAC rendszer állapotának hőképes összehasonlítása meggyőző bizonyítékul szolgál arra, hogy a problémákat megfelelően megoldották.

Amennyiben felkeltette érdeklődését a FOTRIC hőkamera, lépjen velünk kapcsolatba, megoldást kínálunk, segítünk kiválasztani az Ön ipari területének megfelelő hőkamerát: https://palmont.hu/termekek/anyagvizsgalat/hokamerak/
https://palmont.hu/item/fotric-326f/
https://www.anyagvizsgalatibolt.hu/vizualis/hokamerak/kezi-hokamerak