AMS 2644

A SAE AMS 2644 QPL szerint jóváhagyott fluoreszkáló penetrációs vizsgálószereket főként a repülőgépipar számára ajánljuk. A szabvány különböző érzékenységi szinteket határoz meg és osztályoz a fluoreszkáló penetrációs vizsgálószerek vonatkozásában. Az egyes vizsgálatok elvégzéséhez szükséges érzékenységi szinteket a szabályozó vizsgálati utasítások vagy egyéb szabványok, előírások határozzák meg, azok szerint kell eljárni. A magasabb érzékenységű vizsgálószerek jobb eredményekkel használhatók a kisebb méretű repedések vagy indikációk kimutatására, ugyanakkor jóval erősebb háttér fluoreszcenciát adnak, ami miatt nehezebben észlelhetők az indikációk.

Cégünk tudja vállalni akkreditált partner laboratórium által a tartályos penetráló sorokba (FPI-lines) kerülő fluoreszkáló penetrációs vizsgálószerek éves analízisét. A fluoreszkáló penetrációs fürdők (tartályokban lévő penetrációs vizsgálószerek) éves analízis csomagjába a következők tartoznak:
-Havi rendszerességgel water content (víztartalom) analízis az ASTM E1417 alapján (vízzel lemosható penetrációs vizsgálószerek esetén csak a method A eljárás szerint, A(W) kivételével)
-Féléves rendszerességgel fluorescence intensity (fluoreszcencia intenzitás) analízis az ASTM E1417 és az ASTM E1135 alapján (a használatban lévő vizsgálószer összehasonlítása egy új vizsgálószerrel)
-Havi rendszerességgel contamination (szennyeződés) analízis az ASTM E1417 és az EN ISO 3452-1 alapján (alap szintű vizuális ellenőrzés)

A vizsgálószerek elemzését NADCAP és ASTM előírások, követelmények szerint is tudjuk vállalni.

Az oldalt készítette Mérei Tamás