Pexraytech digitális radiográfia – vizsgáló rendszer (NDT Kit DRT szett)

A termékfotó csak illusztráció.

PEXRAYTECH DIGITÁLIS RADIOGRÁFIA – VIZSGÁLÓ RENDSZER NDT ÉS QC ALKALMAZÁSOKHOZ

Mire használhatom ezt a terméket?

 • Ezt a terméket a már meglévő röntgenberendezése (röntgencsöve) mellé veheti meg, hogy azzal összekapcsolja és digitális radiográfiai felvételeket tudjon készíteni (A HASZNÁLATI INFO GRAFIKÁKAT LEJJEBB TALÁLJA)

Mit tartalmaz ez a szett?

 • 1 db PXR Alpha 17 Panel védőtokkal, 75 um
 • 1 db PXR HUB NDT szett
 • 1 db Microsoft Surface Pro 12″ Tablet masszív tokkal
 • 1 db PXR Studio SW, NDT full licensz – 2 évre
 • 1 db PXR Alpha rendszer hordozó bőrönd (kis méretű)

A digitális radiográfiai technológia kiváló technikának bizonyul a különböző NDT (roncsolásmentes anyagvizsgálat) alkalmazások terén. Számos előnnyel rendelkezik a röntgenforrással használt hagyományos röntgenfilmes eljáráshoz képest. A digitális radiográfia azonnali előnyei közé tartozik:

 • az időszerű és költséges filmfeldolgozás kiküszöbölése,
 • a kép azonnali, számítógépről történő megtekintésének lehetősége,
 • kiváló kontrasztos képminőség,
 • egyenletes képminőség (kevesebb túl- és alulexponált kép),
 • és utólagos képfeldolgozási képesség a képminőség további javítása érdekében.

A finn Pexraytech ismeri NDT röntgensugaras képalkotásához szükséges szabványokat. NDT-specifikus rendszereiket úgy tervezték, hogy növeljék az anyagvizsgálatok hatékonyságát és következetességét. Ügyfeleik közé tartoznak a legfejlettebb NDT eljárásokat alkalmazó cégek és szakemberek, akik a digitális radiográfiai rendszert a mindennapi működésük során pótolhatatlan technikának tekintik. A Pexraytech rendszerei segítenek kiváló minőségű termékek és alkatrészek ellenőrzött leszállításában, a sorozatgyártások termékeinek folyamatos és hatékony ellenőrzésében, és a technológiai rendszerek, rendszerelemek karbantartásában a kritikus infrastruktúrákban.

HEGESZTÉSI VARRATOK, HEGESZTETT KÖTÉSEK VIZSGÁLATA

Hatékonyan és megbízhatóan észleli a legapróbb hegesztési hibákat is. A Pexraytech NDT által fejlesztett hordozható DRT rendszer lehetővé teszi a tipikus hegesztési hibák, például porozitások, repedések, szélbeégések, összeolvadási hiányok kimutatását.

A roncsolás mentes anyagvizsgálaton belül (NDT) a digitális radiográfia legáltalánosabb felhasználási módja a hegesztési varratok anyagvizsgálata. Minden kritikus alkalmazásokhoz készült hegesztést különböző minőségi szabványok szerint kell ellenőrizni, mint például az EN-17636, ASME, ISO vagy más hasonló szabványok. Ilyen hegesztett kötések a csővezetékeken, kazánokon és nyomástartó berendezéseken, tartályokon fordulnak elő az olaj-, gáz- iparban és az energiaszektorban, illetve egyéb feldolgozó, gyártó iparágak szereplőinél.

A digitális radiográfiai, röntgenrendszerek lehetővé teszik a hegesztési varrat életciklusának különböző szakaszaiban történő ellenőrzéseket. Például az ellenőrök vizsgálatokat végezhetnek a gyártás során és után, a telepítés után és a használat során. Mindegyik kritikus szakaszban, a biztonságos és biztonságos működési környezet biztosításához.

A PXR Alpha sorozatot kifejezetten az ipari NDT alkalmazások hegesztési ellenőrzésére tervezték. Ezenkívül a PXR Alpha 17 paneljeinket a legszigorúbb minőségi követelményeknek megfelelő esetekben használják. Minden PXR Alpha sorozatú panelünk pontos és megbízható képeket készít, amelyeket a felhasználók könnyen értelmezhetnek.

KORRÓZIOS FELTÉRKÉPEZÉS, KARBANTARTÁSI KORRÓZIÓS VIZSGÁLATOK, CSŐVEZETÉKEK KORRÓZIÓS ÁLLAPOTVIZSGÁLATA

A korrózió az egyik legnagyobb probléma a csőhálózatokra támaszkodó iparágakban. Idővel a korrózió gyengíti a cső falvastagságát, ami a szerkezeti integritás elvesztéséhez és egyes esetekben akár töréshez, lyukadáshoz is vezethet.

A hordozható digitális radiográfiai rendszer a csövek belsejében lévő korrózió megfigyelésére használható, és így az eredmények ismeretében az esetleges katasztrófák bekövetkezése előtt a karbantartó, rendszerfelügyelő személyzet intézkedhet a megelőzésről.

AJÁNLOTT KONFIGURÁCIÓK

Alkalmazási területek

Hegesztési varratok vizsgálata, Korróziós vizsgálatok végzése

Iparágak

Repülőgépipar, Katonai és védelmi ipar, Autóipar, Olaj- és gáz ipar, Építő ipar, Villamosenergia ipar, Hajógyárak

Hasznos linkek

Fontos tudnivalók a Pexraytech Alpha 17/23/25 NDT Kit DRT szettről:

 • Harmadik fél által gyártott röntgencsövekkel használható DRT szett
 • Az NDT Kit (DRT szett) nem tartalmazza a röntgencsövet, röntgen generátor berendezést
 • Amit az NDT Kit tartalmaz, azok a következők: Digitális flat panel, NDT HUB szett, 2 éves PXR SW szoftver licenc(2 év lejárta után a frissítésekért kell fizetni, de a szoftver továbbra is használható), panel védőtok, tároló táska, Microsoft Surface Pro 12″ tablet (1 db mindegyik felsorolt tételből)

PEXRAYTECH DIGITÁLIS RADIOGRÁFIA

Gyártó: Pexraytech

  Ajánlatkérés