Demagnetizáló berendezések

A mágnes padok (MPI-bench) kiváló eszközei a telepített mágnesporos roncsolás mentes anyagvizsgálatok végzéséhez NDT laborokban, gyártó üzemekben és egyéb karbantartó, minőségellenőrző vállalati részlegeknél. Változó felmágnesezési módszerek léteznek. A mágnespadokon pneumatikus szorítást alkalmazunk, ezzel történik a darabok befogatása. A vizsgálószer felhordása történhet aeroszol segítségével, de nagyobb volumenek, vizsgálati terjedelmek esetén vizsgálószer felhordó pumpát alkalmazunk. A vizsgálati darabok lemosása is elérhető, tiszta víz bevezethető és rákapcsolható a mágnespad rendszerére. A mágneapad leürítővel van ellátva, kármentő tálca helyezhető alá, de szükség esetén a felgyülemlett vizsgálószer veszélyes anyagként külön kiszerelési egységekben gyűjthető a leeresztő segítségével. Az általunk forgalmazott SREM Contromag MAG-HB mágnespadonkba beépítésre kerül lemágnesezés (demagnetizálás) is. A felmágnesezést és a lemágnesezést külön pedállal, lábbal tudjuk indítani. A mágnesezéshez szükséges energiát a SREM Contromag GT generátorok biztosítják. A kívánt mágnesezési értéket a kijelzővel ellátott generátoron tudjuk beállítani.

Standard és egyedi demagnetizáló berendezések legyártását és szállítását is tudjuk vállalni. A méretes darabok, pl. forgácsolt tengelyek lemágnesezésénél kiváló eredményt lehet elérni a SREM Contromag GT generátorok segítségével.

Speciális, egyedi demagnetizálók SREM Contromag HB+GT mágneses vizsgáló pad SREM demagnetizáló demagnetizáló berendezés Standard demagnetizálók